Home | Nieuws | Het stokje overdragen

Het stokje overdragen

Donderdag 15 Maart 2018

In een serie columns nam Maarten Prinssen u mee in zijn keuze voor de politiek, zijn ontwikkeling als lijsttrekker en de thema’s die hij belangrijk vindt. In deze laatste column geeft hij het woord aan René Peerenboom.

Het zijn spannende weken, met de verkiezingen voor de deur. En voor mij persoonlijk ook nog eens heel bijzondere weken. Afscheid nemen van iets waar je jarenlang je ziel en zaligheid in hebt gelegd, doe je niet zomaar even. Gelukkig heb ik de tijd gehad om aan het idee te wennen. Ik neem afscheid met pijn in het hart, maar vooral met trots en een goed gevoel. Zelf ben ik klaar voor een nieuwe stap, als partij varen we een uitstekende koers en ik mag het stokje overdragen aan iemand waar ik veel vertrouwen in heb. 

De keuze voor Maarten Prinssen als mijn opvolger heeft veel mensen verrast. En eerlijk is eerlijk: mij in eerste instantie ook. Wel stond ik er direct achter. Ik ken Maarten natuurlijk al jaren. We hebben intensief samengewerkt bij de privatisering van Markant en de bouw van de evenementenhal. In die tijd heb ik zijn serieuze kant leren kennen. Hij legde visie aan de dag en toonde zich geduldig; kwaliteiten die in zijn politieke carrière ongetwijfeld goed van pas komen. Maar de belangrijkste eigenschap die je als lijsttrekker en wethouder moet hebben, is een ongekende betrokkenheid bij de gemeente. Een passie voor Uden, Volkel en Odiliapeel. Als íemand die heeft, is het Maarten wel.

Maarten en ik hebben de afgelopen maanden heel wat tijd samen doorgebracht. Ik heb hem wegwijs gemaakt in het wethouderschap, we hebben dossiers op inhoud doorgenomen en onze visie op de ontwikkeling van Uden gedeeld. Maarten is deze ‘stage’ vol overgave aangegaan. Hij heeft veel tijd geïnvesteerd en elke mogelijkheid aangegrepen om te leren. Ik ben er oprecht trots op dat hij degene is die mij opvolgt.

VVD-Leefbaar Uden is altijd een stabiele factor geweest in de gemeente. Een partij met een helder beleid, gericht op de groei en bloei van Uden, Volkel en Odiliapeel. Met Maarten aan het roer wordt dit beleid voortgezet. Want het kan nog zo goed gaan met onze gemeente: om te houden wat we hebben, moeten we blijven investeren en vernieuwen. Er is de laatste jaren veel bereikt, en met het winkelcentrum en Uden-Noord hebben we belangrijke troeven in handen. Maar stilstand betekent achteruitgang. Het is en blijft belangrijk om als gemeente aantrekkelijk te blijven en bezoekers te trekken. Alleen zo kunnen we het voorzieningenniveau voor onze eigen inwoners op peil houden. En dan heb ik het nog niet eens over de werkgelegenheid die dit met zich meebrengt.

Als de gemeente Uden u lief is, stem dan volgende week VVD-Leefbaar Uden.

René Peerenboom