Home | Nieuws | Rondje langs de velden

Rondje langs de velden

Woensdag 31 Januari 2018

Terugkomen van vakantie en de torens van de Sint Petruskerk zien opdoemen. Je eigen dorp en straat in rijden. Dat gevoel van thuiskomen - of het nu in Uden, Volkel of Odiliapeel is - kennen we allemaal. Tegelijkertijd is het moeilijk onder woorden te brengen. Wat maakt dat je je hier thuis voelt? En belangrijker nog: wat kunnen we doen om dit gevoel te versterken? Om een nog fijnere gemeente te creëren? Over die vragen hebben we ons bij VVD-Leefbaar Uden de afgelopen weken gebogen.

Een verkiezingsprogramma maak je met zijn allen. En we weten allemaal dat de beste gesprekken niet ’s-ochtends vroeg bij een glas water ontstaan. Daarom hebben we laatst een avond uitgetrokken om te brainstormen. Lekker ontspannen, bij de open haard. Natuurlijk met een glas wijn erbij. Zeker dertig partijgenoten schoven aan, waaronder heel veel enthousiaste jongeren. Het werd een mooie avond, met een zeer waardevolle opbrengst. 

Die gesprekken en ontmoetingen; dat is waar ik het voor doe. Met de mensen binnen onze partij, maar vooral ook met iedereen daarbuiten. Je moest eens weten hoeveel mensen mij al hebben aangesproken sinds ik lijsttrekker ben. En hoeveel brieven en mails ik heb ontvangen! Natuurlijk maak ik ook zelf mijn rondje langs de velden. Zo heb ik de afgelopen weken allerlei instanties bezocht. Van het MRK tot De Pul en van Kunst & Co tot de bibliotheek. Want je kunt wel denken dat je weet wat er leeft, maar hoeveel weet je eigenlijk echt? Als lijsttrekker en toekomstig raadslid of wethouder wil ik de informatie graag uit de eerste hand krijgen. Rechtstreeks van de mensen die zich met hart en ziel voor die organisaties inzetten. En zit je daar aan tafel, dan komen goede gesprekken los. Over alles wat er speelt, maar ook over persoonlijke ontwikkelingen en drijfveren. Die gesprekken hebben voor mij weer eens bevestigd hoeveel mooie dingen er in Uden, Volkel en Odiliapeel gebeuren. 

Alle input, inspiratie en gesprekken hebben we als partij vertaald naar een evenwichtig verkiezingsprogramma. Tijdens de algemene ledenvergadering op 21 november wordt dit ter goedkeuring voorgelegd aan onze leden. Over de inhoud praat ik u binnenkort bij.